Tabs: Blog | About Us |

27.1.07

Μάθημα στα Σπόρκα



Την δεκάτη Απριλίου του 2023,η ελληνική βουλή ή ό,τι απόμεινε από αυτήν,ψήφισε ομόθυμα έναν νόμο που καθόριζε ότι καταργείται κάθε άσυλο στην επικράτεια, ιστορικό, πανεπιστημιακό ή οτιδήποτε άλλο. Μετά την εξέγερση των 72 δόσεων και την αιματηρή της κατάπνιξη, δεν υπηρξε αντίδραση.
Πάντως γιά λόγους εξομοίωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία,υπηρχε στο άρθρο 15 ένα παραθυράκι. Οι τοπικές κοινωνίες, είχαν το δικαίωμα όχι μόνον του ανθρωπολογικού και εθνωτικού αυτοπροσδιορισμού, αλλά επιστρέφοντας τα όποια κονδύλια είχαν εισπράξει την τελευταία 50ετία τοκοχρεωλυτικώς, διατηρούσαν την δυνατότητα της απόλυτης διοικητικής αυτονομίας.
Δηλαδή, με απλά λογάκια, άν δεν ήθελαν σχολεία, φροντίδες δημόσιας υγείας, κράτος,αστυνομίες και λοιπά, μπορούσαν να πληρώσουν και να αυτοδιοικηθούν, χωρίς καμία παρέμβαση του δημοσίου.Υπήρχε και δεσμευτική καταλυτική ημερομηνία γιά την δήλωση αποδέσμευσης: ήταν η πρώτη Δεκεμβρίου 2023.
Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά κινδυνολογικά, πάει το έθνος, πάει το κράτος, μας εγάμησαν οι προστάτες, που είναι η ταυτότητά μας, ανόητα μεν, αλλά αρκούντως πειστικά γιά τις λοβοτομημένες εκείνες γενιές.
Η μόνη που δεν εμάσησε, ήταν η μικρή Κέραμος.Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, ο Σαββάκης Κούρτογλου,κοινοτάρχης, κατέθεσε την δήλωση αποδέσμευσης, συνοδευμένη από τις υπογραφές των 1434 ενηλίκων κατοίκων του νησιού και από μία επιταγή δώδεκα εκατομμυρίων, τριακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων, εξήντα τριών ευρώ. Από το 1973, αυτά τα κονδύλια είχαν εισρεύσει στην νήσο.
Τα χρήματα τα βρήκαν εύκολα, από προπωλήσεις οικοπέδων και ερειπίων σε πολυεθνικές εταιρείες, τράπεζες και μεταφορικές εταιρείες.Καθώς στην Κέραμο δεν ίσχυε κανένας απολύτως νόμος,ίσχυε αυτομάτως κάθε μορφής άσυλο.
Δεν υπήρξε αεριτζής, απατεώνας, ιδεολόγος, φιλόσοφος, ποιητής, εφοπλιστής, νεόπτωχος και αλλοδαπός, που να μη τον ελκύσει το πείραμα της Κεράμου. Ο Κούρτογλου τύπωσε ένα φυλλάδιο με τους νόμους της Κεράμου που τους πέρασε στο διαδικτυο και σε μία μεγάλη λίθινη πλάκα στο λιμάνι. Μεταφέρω το περιεχόμενο:

Η Κέραμος είναι άσυλο. Το έγκλημα επιτρέπεται. Η τιμωρία του επιτρέπεται.Υπάρχει ένας νόμος, ο νόμος της ζούγκλας και ερμηνεύεται από τον καθένα ξεχωριστά.

Το νησί, πρίν αλέκτωρ κάμει το κικιρίκου, γέμισε πονηρούς και εγκληματίες, ιδιωτικούς στρατούς που φύλαγαν τους ισχυρούς,και κυριάρχησε ένα ασύλληπτο εμπόριο κάθε τύπου και είδους.Το νησί ξεπέρασε το 2025 το εισόδημα της Ηπείρου και το 2027 το εισόδημα της Αττικής.Παραδόξως, τα εγκλήματα, τα παραπτώματα και οι κλεψιές μηδενίστηκαν. Οι 44 χιλιάδες κάτοικοι είχαν πρόβλημα στέγης, οπότε ο Κούρτογλου εφάρμοσε την λεγόμενη εξάπλωση της μάσας, πείθοντας τους κατοίκους της Χερμονήσου, των Λιφάδων και της χερσονήσου της Μπάφας, να πουλήσουν το έχει τους στην Κέραμο, οπότε το Ασυλο επεκτάθηκε.
Το πείραμα της Κεράμου ενθουσίασε την παγκόσμια οικονομική κοινότητα.Παρόμοιες νησίδες-Ασυλα κυριάρχησαν οικονομικά στην Ευρώπη.Το 2055 μετρήθηκαν και βρέθηκαν τριακόσιες, κατοικημένες από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε με κάθε Ασυλο προγραμματική συμφωνία. Έστελνε τους εγκληματίες της και τους διαφορετικούς γενικώς και πλήρωνε χρήματα.
Σας διηγήθηκα μιά ιστορία που δεν σας ενδιαφέρει, κωλόπαιδα,επειδή είστε κολλημένα με την ανφάρα, το καζού, την πιποπίπα, και παίζετε με τα σκαφανδράκια σας. Οι περισσότεροι δεν έχετε βγεί από την πρωτεύουσά μας, τα Σπόρκα.Αλλά ακούστε μιά φορά και λίγη ιστορία! Κι όταν περνάτε από την Στοά της Περιπέτειας, να ξέρετε ότι εκείνο το άγαλμα ενός καμπούρη, είναι ο Σαββάκης Κούρτογλου, ο ιδρυτής της Νέας Ευρώπης πρίν έξη αιώνες.
Τό΄γραψεν ο Πετεφρής, εξαίσια φιλοξενημένος του Οίστρου,Σάββατο ξημερώματα,ενός αθέατου Ιανουαρίου.

Ετικέτες


Permalink για το "Μάθημα στα Σπόρκα"

16 Comments:

Blogger Αθήναιος said...

ΕΣΑΣ, σας πείραξε η Ευρώπη; Τί άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας...

27 Ιανουαρίου 2007 στις 8:24 π.μ.  
Blogger Χαμένο κορμί said...

ΜΠΡΑΒΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!

Φοβερό. Η πόλη κράτος του μέλλοντος ή, αν προτιμάτε, το νησί κράτος του μέλλοντος.

27 Ιανουαρίου 2007 στις 11:41 π.μ.  
Blogger ΠΕΤΕΦΡΗΣ said...

Αθήναιε, εμένα η Ευρώπη; ούποτε, μήποτε, πώποτε! οψέποτε η Ελλάς, με αυτήν ενοχλούμαι, όπως σύμπαντες οι εδραίοι Ευρωπαίοι...
Αγαπήστε το ύφος μου, κύριε!

27 Ιανουαρίου 2007 στις 12:27 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ζήτω η πραγματιστική ουτοπία του νεοφιλελεύθερου διαλεκτικού ρομαντισμού!!!

Σ;))))

27 Ιανουαρίου 2007 στις 1:45 μ.μ.  
Blogger Μαύρος Γάτος said...

(...και ο Μπαγκς μπάννυ, και ο Σούπερ Γκούφη, κα ο Φήλιξ δη Κατ - δη γουάντερφουλ γουάντερφουλ κατ...)

27 Ιανουαρίου 2007 στις 1:47 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Πως να διαλέξω η άμοιρη:
Βαρδιάνος ή Σκευώ σας
και πως να κάμω super deal
στ' ... ασυλοκέραμό σας;

Η "Σκευοφύλαξ" σας ευχαριστεί τα μάλλα :)

27 Ιανουαρίου 2007 στις 2:35 μ.μ.  
Blogger Αθήναιος said...

Αγαπητέ, το ύφος σας το έχουμε αγαπήσει νοσηρώς, έχουμε γίνει τζάνκι(α) του ύφου σας. Τα βράδια, όταν η μπλογκόσφαιρα κοιμάται εγω ξαγρυπνώ διαβάζοντας δυνατά τα ποστ σας, μπας και μυηθώ στον εσωτερικό τους ρυθμό. Ένα ρυθμό μυστήριο και περίπλοκο, δημιούργημα της φύσης τε και της τέχνης με τον τρόπο που μας ανέλυσε ο Γεράσιμος Μπερεκέτης, ο μέγας εδώ.Μα,en passant, πείτε μου τί γυρεύει στη Λάρισα των μπλογκ, αυτός, ένας Υδραίος.

Αλλά όταν μιλάτε για πολιτική, ξυπνάτε και τη ρημάδα μου την κριτική ικανοτητα, η οποία είναι εντελώς ντεκαβλέ, ναι, να το παραδέχτώ αλλά φταίτε εσείς που την ξυπνατε, όχι εγώ που την έχω πολυχρονεμένε μας Πετάφαρ!

27 Ιανουαρίου 2007 στις 6:08 μ.μ.  
Blogger Rodia said...

Υποκλίνομαι η καψερή...
(τι άλλο μένει να πράξω..?)

ΟΥΑΟΥ ΟΥΑΟΥ ΟΥΑΟΥ

27 Ιανουαρίου 2007 στις 6:32 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σιγά μην υπάρχει Ευρώπη (σε οποιαδήποτε μορφή) σε ΕΞΙ αιώνες...

Ας βγάλει πρώτα τον τρέχοντα (που δεν το βλέπω) και ...τα ξαναλέμε!

27 Ιανουαρίου 2007 στις 6:55 μ.μ.  
Blogger ΠΕΤΕΦΡΗΣ said...

@ μαύρε καττή, θα με κάνεις μελανήν με τους συνειρμούς σου
:)))))

@ οίστρε, μη διαλέγετε.Απλό.

@Αθήναιε, χωρίς ίχνος αμετροέπειας, ο Μπερεκέτης τα έχει καταγράψει όλα ανθρωπολογικώς. Ευτυχώς που ασχολείται με τα μουσικά, που οι περισσότεροι νομίζουν (οι άμοιροι..) ότι διεισδύουν και αναμοχλεύουν τα συναισθήματά τους. Γι΄αυτό και χρειάζεται ένας Υδραίος στην Λάρσα.Αν ήντουνε Λαρισαίος στην Ύδρα ,θα τον είχανε στο αμπάρι ενός πυρπολικού ,να προσπαθεί να φιτιλιάσει τα μπαρούτια αναζητώντας εσωτερικούς ρυθμούς ("άναψε! άναψε! άναψε !") εκεί όπου ολίγη ύσκα (η αγάπη) θα έκανε το μπούμ.
Γιά τα πολιτικά τώρα.Όχι, τα Σπόρκα δεν έχουν πολιτικές μπηχτές, μήτε επιστημονική φαντασία. Εκβάλονται από κάποιον που πιστεύει ότι οι νόμοι δημιουργούν την ανομία και ότι η ακυβερνησία είναι η φτηνότερη οδός προς την ευτυχία.
Απροπό, κύριε των λογισμών μου, ινατί μπλέκετε την "κριτική ικανότητα" με την πολιτική; ποιος σας έβλαψε χτυπώντας σας με παντζούρι; Κανένας, απ΄όσο ξέρω, δεν δίνει δυάρα γιά Ευρώπη και μικρευρώπη και ανευρώπη.Όλα τα ερωτήματα στα Σπόρκα είναι αισθησιακά.
Αβετε!

@ροδιά μου, μάλλον τραγουδάτε ένα που μ΄αρέσει από τον δεύτερο δίσκο της Καιτούλας Μπους.

@πάνο,επειδή είμαι προσφάτως λουδίτης και φιλοισλαμιστής και εσείς δονατιστής και σκεπτικιστής,θα σας παραπέμψω στον διάλογο του 2681 μεταξύ του Ζρλούπα και του Μπίχτεν περι του μέλλοντος της Ουλάν Μπατόρ. Μόνον τους τίτλους:
Ζρλούπας: γιατί τρώμε ευρωπαϊκά γατιά
Μπίχτεν: καταραμένοι σοπρακόμιτοι!
Ζρλούπας: Τά΄λεγε ο Λιακόπουλος αλλά εσείς...
Μπίχτεν: Εγώ δεν παίνευα την έκρηξη του Κρατατόα...
κλπ, κλπ

27 Ιανουαρίου 2007 στις 7:36 μ.μ.  
Blogger Αθήναιος said...

Για τη μουσική και τους Λαρισαίους στην Ύδρα είναι έτσι όπως τα λέτε και νομίζω πως καταλαβαίνω τί σας κάνει να πιστεύετε πως οι νόμοι φέρνουν και επιτρέπουν την ανομία. Αυτό έλειπε, να πιστεύατε εσείς το αντίθετο! Έρρωσθε!

27 Ιανουαρίου 2007 στις 8:48 μ.μ.  
Blogger γεράσιμος μπερεκέτης said...

Μ' αυτά και μ' αυτά δεν θα κρυφτώ από αιδώ. Με τίποτα δεν θα αποφύγω να επαινέσω το εξαίρετο κείμενο σου Πετεφρή.

27 Ιανουαρίου 2007 στις 9:23 μ.μ.  
Blogger Πάνος said...

Συγχωρείστε την αμάθειά μου, αλλά τι ακριβώς είναι ένας δονατιστής; Ελπίζω να μην είναι κάποιος που αρνείται να πλυθεί...

28 Ιανουαρίου 2007 στις 1:16 π.μ.  
Blogger ΠΕΤΕΦΡΗΣ said...

@ Αθήναιε, επίσης!

@μπερεκέτη, σκοπεύετε να μας μιλησετε γιά την "εδωτική" ή "αιδωτική" ντισιπλίνα;

@ συνονόματε, το αντίθετο: έτριζαν από καθαριότητα. Στον διωγμό του Δεκίου, έγινε της μάμαλης στην βόρεια αφρική, επειδή πολλοί χριστιανοί ,έκαναν μιά δήλωση γιά τα μάτια και είτα συνέχισαν τους κοινωνικούς αγώνες, αρνούμενοι να υποταχθούν σε λογική του "σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Ειχαν συμβολικό εκπρόσωπό τους τον Δονάτο.Ακολούθησε οχετός κατακρίσεων και λοιπά, και λοιπά...

28 Ιανουαρίου 2007 στις 6:41 π.μ.  
Blogger Πάνος said...

θενξ- τώρα που το είπες τα θυμήθηκα, με λεπτομέρειες!

(Δονατιστής, γαμώτη μου;...)

28 Ιανουαρίου 2007 στις 7:21 μ.μ.  
Blogger philos said...

Pure sci-fi!
'Εχω μείνει άφωνος!
Δυνατό!

31 Ιανουαρίου 2007 στις 1:42 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home