Tabs: Blog | About Us |

11.3.07

Σκόρπιες σκέψεις ..


Άντε να γράψεις τώρα κάτι που θα μείνει σαν ένα στίγμα ένα ίχνος σου, όπως λέει και η Οίστρος!
Και τι είναι οι γραφές , σάμαλι είναι ; Που ο καθένας βάζει το χέρι του και παίρνει ένα κομμάτι; Που μάθαμε τώρα όλοι μας, άλλος 5 άλλος 10 αράδες γράμματα και πήραμε φόρα και γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας σαν να ‘μαστε γραφιάδες μεγάλοι και τρανοί; Χορτάτος είναι ετούτος ο τόπος από λογάδες μπόλικους, οι συγγραφείς μας λείπανε! Σαν χτες θυμάμαι -δεν έχουν περάσει δα και πολλά χρόνια καμιά 20αρια όλα και όλα, που ο λόγος ειπωμένος με μαεστρία έφτανε για να ξεχωρίσεις από τα λιμά, τους παρακατιανούς και τους αγράμματους, κι ας μην έφτιανες τίποτα απ όλα αυτά που 'σερνες και μολογούσες! Έτσι και σήμερα, με μόνη διαφορά που ο λόγος έγινε γραφή , που η σύνταξη και η ορθογραφία μετράνε περισσότερο και από το περιεχόμενο, που η έξυπνη ατάκα γραμμένη αυτή την φορά φτάνει να καλύψει την γύμνια των περισσοτέρων από εμάς. Και όσο περνάν τα χρόνια τόσο περισσότερο βυθιζόμαστε στην ερημιά μας και στην παράλληλη- πάντα παράλληλη- πραγματικότητα μας σε σχέση με τους άλλους. Μα και με τον εαυτό μας δεν πάμε και καλύτερα! Και πως να πάμε δηλαδή με τα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες που του τσαμπουνάμε. Που τον γεμίζουμε με "ανάγκες" και απαιτήσεις ....για τους άλλους!! Που ζητάμε στυλ, λες και το έχουμε εμείς τρομάρα μας-που ζητάμε κατανόηση και ανάθεμα εαν κατανοούμε τα μισά απ αυτά που κάνουμε- που ζητάμε αγάπες και δοσίματα, λες κι είμαστε κι εμείς έτοιμοι να δώσουμε και να δοθούμε -που ζητάμε ...κι αν δεν ζητάμε δηλαδή!!
Υ.Γ Και να ‘μασταν εμείς, έστω, αυτοί που γράφουν πάει στο διάολο. Ψευδώνυμα γεμάτο ο κόσμος-το ΙΝΤΕΡΝΕΤ γιατί αυτό λογίζεται ως κόσμος σήμερα- ίσως γιατί ψευδώνυμα σκεφτόμαστε και γράφουμε ....να όπως καλή ώρα και εγώ τώρα!

Καπετάνιος

Ετικέτες


Permalink για το "Σκόρπιες σκέψεις .."

6 Comments:

Blogger Sissi Soko said...

Παίζεις; Έχεις μία πρόσκληση στο βλογ μου.

11 Μαρτίου 2007 στις 1:48 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Καπετάνιε
μας λείπουν και μας χρειάζονται οι προσγειωμένες κουβέντες. Κι ας είν' και σκόρπιες :)
Σ' ευχαριστώ που πέρασες από δω.

11 Μαρτίου 2007 στις 6:34 μ.μ.  
Blogger αερικο said...

Καπετανιε
Αρκετοι επισης ειναι αυτοι που μιλανε και λενε τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη. Και ορισμενοι απ' αυτους μπορουν και να επιχειρηματολογησουν σοβαρα για τη σταση-θεση και ιδεολογια τους σε οποιο τομεα κι αν αναφερεται αυτη.
Ελαχιστοι ομως ειναι αυτοι που κανουν τα λογια τους εργο και που αναλαμβανουν την ευθυνη των πραξεων και λογων τους προθυμοι να πληρωσουν το όποιο αντιτιμο.
Απο λογια ομορφα και γλυκα, ασχημα και ωμα κλπ εχουμε χορτασει οι περισσοτεροι απο μας.
Στις πραξεις υστερουμε..

11 Μαρτίου 2007 στις 8:01 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

diavazeis kiriakatikes efimerides?
perase apo to blog mu gia sxetiko comment

11 Μαρτίου 2007 στις 8:04 μ.μ.  
Blogger Kapetanios said...

Silvia Okaliova ... φαντάζομαι ότι δεν εννοείς εμένα :)

oistros ... τι να τις κάνεις καλή μου, κουβέντες είναι και αυτές .
Σ ευχαριστώ για την φιλοξενία :))


αερικό ... μου, πιο εύκολο είναι να επιχειρηματολογήσει κανείς για την άποψη του παρά να πράξει τις σκέψεις του. Εκεί θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί , να χάσει, να πληρώσει, να τσαλακωθεί. Στα λόγια, η άποψη και η γνώση είναι απόλυτες , ξεκάθαρες, ωραίες , μα στην ζωή την ώρα που πάμε να κάνουμε κάτι δηλαδής, εκείνη την ώρα, λες και θολώνει ο λογισμός και σκοτεινιάζει η σκέψη και αυτό που ήταν σίγουρο εχθές γρήγορα ξεθωριάζει.
Αλλά πάλι το κόστος της άποψης μας δεν είναι αυτό που ζυγίζει την χαρά και την ευτυχία της ζωής μας, να νιώθεις την πληρότητα του να ζεις περίπου όπως ήθελες?

anisixos ... έρχομαι ;)

11 Μαρτίου 2007 στις 10:33 μ.μ.  
Blogger ellinida said...

Σκόρπιζε εσύ, όλο και κάτι θα μείνει :))

12 Μαρτίου 2007 στις 3:58 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home